GĂŒnther Fliesenburgh ger sin syn – i kortversion – pĂ„ verkligheten.

Välkommen.

2007-07-15

Svenska

av kl. 10:39. Arkiverad under Politikerveckan - Almedalen 2007

Almedalsveckan Àr över och jag har inte besökt ett enda arrangemang eller tal. Tanken var egentligen att jag skulle ha följt den som tidigare Är men jag hade helt enkelt inte lust eller tid.

I gĂ„r morse damp en reklambroschyr ner frĂ„n Sverigedemokraterna (SD). Jag drog mig till minnes att dom delade ut nĂ„got förra Almedalsveckan fast dĂ„ kom broschyren strax efter tio en kvĂ€ll. Det verkar som att dom inte vill dela ut sina blad i dagsljuset… NĂ„vĂ€l, det framgĂ„r ganska tydligt att SD vill vĂ€rna svenskheten pĂ„ olika sĂ€tt. Det fanns Ă€ven möjlighet att bestĂ€lla en bok. Det ser ut sĂ„ hĂ€r i broschyren:

bild av broshyr - sverigedemokraterna hÀnvisar till vÀsorterad bokhandel 

Var hittar man en vÀsorterad bokhandel nÄgonstans?? Jag Àr nog benÀgen att hÄlla med SD, det svenska Àr viktigt! Ett vÀltaligt och korrekt sprÄk Àr en fröjd att höra, synd att SD inte har det. Dom skulle nog behöva lite mer svenskundervisning!?!

2007-04-19

Almedalsveckan 2007

av kl. 14:59. Arkiverad under Politikerveckan - Almedalen 2007

Det börjar sĂ„ sakteliga röra sig kring politikerveckan i Almedalen. Man kan vĂ€l redan nu konstatera att den kommer inte att bli lika ”het” som förra Ă„rets vecka, eftersom det var ett valĂ„r dĂ„. Intressant att notera Ă€r vilka talare som kommer, listan sĂ„ hĂ€r lĂ„ngt, ser ut som följer:

Söndag 8/7, Andreas Carlgren – Centerpartiet
MĂ„ndag 9/7, Mona Sahlin – Socialdemokraterna
Tisdag 10/7, Göran HĂ€gglund – Kristdemokraterna
Onsdag 11/7, Peter Eriksson – Miljöpartiet
Torsdag 12/7, ??? – Moderaterna
Fredag 13/7, Lars Ohly – VĂ€nsterpartiet
Lördag 14/7, ??? – Folkpartiet

logo och lĂ€nk - almedalsveckan pĂ„ gotland.seIntressant Ă€r att se att Centern skickar Carlgren istĂ€llet för Maud Olofsson. Med tanke pĂ„ den kritik regeringen/alliansen fĂ„tt för att inte fortsĂ€tta att tala med en röst sĂ„ borde de kanske tĂ€nka om och lĂ„ta Olofsson tala istĂ€llet. Miljöpartiet skippar ena sprĂ„kröret, i mitt tycke har dom dock valt fel sprĂ„krör… Att moderaterna inte bestĂ€mt sig Ă€r nog snarare sĂ„ att dom inte anmĂ€lt att Reinfeldt kommer, nĂ„got annat ser jag som otĂ€nkbart dels eftersom det kan tolkas att han smiter undan frĂ„n folket och opinionen dels med tanke pĂ„ det jag skrev innan om att regeringen/alliansen behöver visa enad front igen.

Folkpartiet dĂ€remot har nog problem med att bestĂ€mma sig pĂ„ helt andra grunder. Med tanke pĂ„ den interna partiledardebatten sĂ„ gör dom nog klokt i att vĂ€nta ut resultatet av den innan dom anmĂ€ler sin talare… man vet ju aldrig… jag tycker att det skulle vara kul om det blev Cecilia Malmström (EU-ministern) som talade, lite mer EU i debatterna skulle inte skada.

[bloggen sponsras av Reecoy Entertainment.]

Bloginfo. Denna blogg förs av Günther Fliesenburgh. Innehållet speglar Fliesenburghs personliga åsikter och är inte nödvändigtvis sammanfallande med Reecoy Entertainments åsikter.

Interna länkar:

Senaste kommentarerna:

Kategorier:

Sök på bloggen:

Arkiv:

december 2023
M T O T F L S
« Dec    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Meta:

Günther har även en sidoblogg med lite längre inlägg
Günther's Betraktelser

Favoritbloggar:

guntherannonser - Reecoy Entertainment

Bloggen har 904 inlägg och 1,400 kommentarer,
fördelade på kategorier.
Sidan laddades på 0.000 sekunder.