GĂŒnther Fliesenburgh ger sin syn – i kortversion – pĂ„ verkligheten.

Välkommen.

2016-12-18

God Jul och Gott Nytt År!

av kl. 19:57. Arkiverad under Bild, Graffiti, Osorterat

Ja, det har inte hĂ€nt sĂ„ mycket hĂ€r… men jag har haft fullt upp med annat…

Jag har dock roat mig med att skriva en grej Ă„t Glada Gotland –> www.gladagotland.se
gÄ in dÀr Ä kolla!

I sedvanlig ordning har chefen Ä firman satt ihop en fotokalender för de som vill ha.

Den finns att hĂ€mta pĂ„ –> www.reecoy.com/kalender2017.pdf

Även i Ă„r har finns det en graffitikalender –>

www.visbygraffiti.se/kalender2017.pdf

Sprid gÀrna detta vidare om du kÀnner nÄgon som vill ha en kalender.

Om du vill och tycker att kalendern Àr nÄgot att ha fÄr du gÀrna ge ett bidrag till UNICEF, www.unicef.se eller annan organisation som du stöder.

2014-02-26

Tips: Diskussionsafton – FĂ„r man sĂ€lja ut sitt kulturarv?

av kl. 20:39. Arkiverad under Osorterat

Torsten Svensson diskuterar frÄgestÀllningen kring försÀljning av kulturarvsföremÄl.

FÄr man sÀlja ut sitt kulturarv?

Detta har varit och Àr en stor frÄga inom den internationella kulturvÄrden. Som exempel pÄ internationellt mÀrkvÀrdiga föremÄl som tagits frÄn ursprungslandet och hamnat pÄ frÀmmande ort kan vi nÀmna DjÀvulsbibeln och Parthenonfrisen.
PÄ Gotland berör det i första hand kyrkliga föremÄl som sÄlts eller donerats under 1800-talet. FörsÀljning har skett bÄde till privatpersoner och museer. I vissa fall vet vi var föremÄlen befinner sig, i andra inte. Problemet med försÀljning Àr i dag mer ett internationellt problem Àn ett nationellt och detta gÀller dÄ i synnerhet lÀnder dÀr lagstiftningen i det hÀr fallet Àr svag.

Tid och plats: MĂ„ndagen den 10 mars, kl. 18.00 – ca. 20.00, Campus Gotland, sal E31.
http://www.hgo.se/historiskaforeningen

2013-07-14

Snabba noteringar – Snowden, Jungfru och Bloggeri

av kl. 11:58. Arkiverad under Osorterat

Snabba noteringar - Snowden, Jungfru, Bloggeri
Jag kan inte förstĂ„ hur folk kan vara sĂ„ förvĂ„nade över Snowdens ”avslöjande”. Det hĂ€r har ju varit rĂ€tt sjĂ€lvklart, det ligger liksom i detta mediums natur, att det finns goda möjligheter till övervakning menar jag… och vem kan dĂ„ lĂ„ta bli?? Ni som följt bloggen vet att jag skrev om det hĂ€r redan i samband med diskussionen om den sĂ„ kallade FRA-lagen, se inlĂ€ggen den 22 juni 2008 och den 6 juli 2008.
______________________________________________________

IMG_7128red398
Jag har varit runt pÄ nÄgra loppisar och gjort lite fynd. Bland annat ett sÄnt hÀr jungfruglas. Just detta i lite grönskimrande glas med nÄgot som ser ut som krackelerad yta, snyggt tycker jag. Den vanligaste modellen Àr i tunt, genomskinligt glas.
______________________________________________________

Bloggen kan stundtals se konstig ut, pÄ grund av uppdateringar. Jag försöker ÄterfÄ en del funktioner som försvann i uppdateringen och det kan göra att det stundtals ser konstigt ut, men hÄll ut det blir bara korta stunder förhoppningsvis.
(detta Àr bloggpost nr 1000, enligt numreringen, alla har dock inte publicerats, sÄ jag firar med en gammal form av upplÀgg pÄ blogginlÀgget)

2007-12-20

Juletider

av kl. 10:20. Arkiverad under Osorterat

Nu börjar julestĂ€mningen komma över en. HĂ€r pĂ„ jobbet försvinner allt fler för varje dag vi nĂ€rmar oss julen och arbetstakten verkar liksom sakta ner lite. FrĂ„n radion strömmar fina julmelodier som ”Sjömansjul pĂ„ Hawaii” med Yngve Stoor och andra fantastiska melodier.

PĂ„ firman gĂ„r vĂ„r fotograf kring med ett brett flin över hela ansiktet, hans kalender som Ă€n sĂ„ lĂ€nge inte finns pĂ„ hemsidan utan bara Ă€r utskickad till ”den inre kretsen” har genererat över tusen nedladdningar. Vi tror inte att han kommer att landa Ă€n pĂ„ ett tag 🙂

Hemmavid kÀmpar jag pÄ med julstÀmningen, jag brukar jula till det pÄ nÄgot sÀtt varje dag den hÀr veckan. HÀromdagen Ät jag glöggmarinerad fruktsallad och igÄr testade jag Dufvenkroks hjortronglögg. Jag blev vÀl inte överförtjust, men med russin och mandlar sÄ harmoniserar smakerna fint.

NÀ, nu Àr det tomteluva pÄ och ner till fikarummet!!

2007-10-15

Jag vill…

av kl. 21:27. Arkiverad under Osorterat

Jag vill ha vintertid nu, inte sĂ„ att jag lĂ€ngtar efter vinter… inte gotlandsvarianten i alla fall. Den bestĂ„r oftast av kyla, vind och fukt. NĂ„gon plusgrad en vind och sĂ„ allt indrĂ€nkt i ett fuktigt hölje Ă€r fasen sĂ„ mycket kallare Ă€n minus 20 grader uppe i fjĂ€llen… tro mig jag vet.

Nej, det jag vill Ă„t Ă€r den dĂ€r timmen vi fĂ„r tillbaka… jag lĂ€ngtar efter sovmorgon varje morgon just nu… vete tusan vad det beror pĂ„… vissa (elaka) personer skulle hĂ€vda att det har nĂ„gon koppling till Ă„ldern… det tror jag inte alls pĂ„…

NĂ„got annat jag villĂ€r att inte jobba sĂ„ mycket. Jag har börjat köra veckostatistik pĂ„ mina fonder. FortsĂ€tter dom ha samma utveckling som den senaste tiden sĂ„ skulle jag kunna sluta arbeta en dag i veckan och Ă€ndĂ„ ha samma inkomst. Jag vet inte om det sĂ€ger mer om vilken lĂ„g lön jag har eller vilka fantastiska investeringar jag gjort… jag gĂ„r nog pĂ„ den senare linjen just nu… tills att konjukturen svĂ€nger…

Julen nĂ€rmar sig med stormsteg… appropĂ„ blĂ„sten pĂ„ kobben… jag vill följa Hedgehogs initiativ och uppmana/utmana lĂ€sare av denna blogg att ge en rejĂ€l julklapp till nĂ„got vĂ€lgörande Ă€ndamĂ„l. Jag för min del stödjer UNICEF och deras projekt att ge flickor i Nepal möjlighet att gĂ„ i skolan. Vad du vĂ€ljer att ge till spelar inte sĂ„ stor roll, bara du verkligen ger nĂ„got!!!

Soundtrack till denna blogg: Sweet’n’Sour Bedroom Action 5

2007-09-29

Att förklara…

av kl. 20:07. Arkiverad under Osorterat

Att förklara saker Ă€r inte alltid det lĂ€ttaste. HĂ€romdagen satt vi vid fikabordet och diskuterade vĂ€dret. Högtryck och lĂ„gtryck samt deras inverkan pĂ„ vĂ€dret. Det visade sig att vi hade lite olika uppfattning om tryckens  betydelse. NĂ„gon trodde att det menades att det var högt upp till att luften tog slut i atmosfĂ€ren vid högtyck och följdaktligen lĂ€gre ner vid lĂ„gtryck. Medan jag försökte förklara min teori i stil med: -Vid högtryck sĂ„ pressas luften ihop, komprimeras liksom och vid lĂ„gtryck blir luften… hmmm.. luftigare!?!

Jag var dessutom inne pĂ„ spĂ„ret att pĂ„ sommaren innebar högtryck ”bra” vĂ€der medan högtryck pĂ„ vintern ger ”dĂ„ligt” vĂ€der… Nej jag kan fortfarande inte riktigt utveckla det…

Det Ă€r lite roligt med vĂ„ra fikapauser, vi kommer nĂ€stan alltid fram till att ingen Ă€r sĂ€ker pĂ„ lösningen sĂ„ vi brukar avsluta diskussionen med att vi fĂ„r googla det… det Ă€r bara det att ingen gör det sen… inte sĂ„ att dom berĂ€ttar det i alla fall.

PĂ„ tal om vĂ€der sĂ„ lĂ€ste jag pĂ„ hakkes blogg att man kunde göra ett test för att se vilken kĂ€ndis man passar bĂ€st att dejta. Resultatet blev i mina ögon en fulltrĂ€ff… -Tone! om du lĂ€ser detta sĂ„ ring mig nĂ€sta gĂ„ng du Ă€r pĂ„ Gotland sĂ„ bjuder jag pĂ„ middag… samtalsĂ€mnet Ă€r ju givet 🙂

screenshot - tone bekkestad Àr lÀmplig dejt

P.S. Är det ett tecken pĂ„ att man börjar bli gammal, passĂ© och insnöad nĂ€rr man inte vet vem Agnes & Jessica Ă€r??? Jag var tvungen att kolla pĂ„ wikipedia för att fĂ„ en förklaring… Tone dĂ€remot minns jag första gĂ„ngen jag sĂ„g henne presentera vĂ€dret, jag tyckte det var sĂ„ befriande hĂ€rligt med hennes norska brytning… tyvĂ€rr Ă€r mycket av den borta nu… D.S.

2007-05-07

Posten revanscherar sig!

av kl. 22:48. Arkiverad under Osorterat

bild - posten och kompani framsidaPosten ger ut tidningen Du & Co, i den finns bilagan Posten & Co. I senaste numret har dom ett stort reportage om framgĂ„ngsrika gotlĂ€ndska företag. Kul att Posten tar upp detta. Företagen pĂ„ ön har lĂ€nge haft problem med transporterna till och frĂ„n ön, men nu har fĂ€rjetrafiken kommit in i 2000-talet. Detta har givetvis hjĂ€lpt företagen pĂ„ kalkstenskobben att utveckla sig. Det hĂ€r reportaget bekrĂ€ftar det som jag anade nĂ€r jag skrev om Posten sist… dom Ă€lskar ön… sĂ„ mycket att dom gĂ€rna kör dubbla turer med postbilen 🙂

Företagen som presenteras i tidningen Àr:
KrusmyntagÄrden
PayEx
iVisby
Yllet
Lokaltidningen Gotland

Avslutningsvis mĂ„ste jag bara berĂ€tta en liten historia frĂ„n jobbet. En extern firma sköter stĂ€dningen i vĂ„ra lokaler. HĂ€romdagen skulle en ny person introduceras, hon som brukar jobba var inte dĂ€r utan en annan skulle sköta genomgĂ„ngen. Hon hittade inte riktigt sĂ„ dom letade efter en toalett som ligger lite undangömt. Till slut hittade dom den, varpĂ„ instruktören berĂ€ttade att toaletterna skall tas pĂ„ förmiddagen. Hon fortsatte: Ja… sen Ă€r det ju golven som vi brukar ta pĂ„ eftermiddagen. Och golv, det finns det ju gott om överallt!!!

2007-04-19

Sköna citat…

av kl. 10:41. Arkiverad under Osorterat

Jag har hört ett par sköna citat de senaste dagarna. HĂ€romdagen var jag förbi ett köpcentrum dĂ€r en av Systembolagets stamkunder gick och snackade för sig sjĂ€lv. Mycket var mummel men plötsligt hörde jag ”död som en isbit”. Hmm, tĂ€nkte jag, is Ă€r vĂ€l ytterst levande… men det Ă€r ju min uppfattning.

Idag lyssnade jag pĂ„ Ring P1 och hörde jag Peter Hendriksen som ringde in och pratade om miljön. Han sa ”Planeten jorden har hela vĂ€rlden mot sig”. Det mĂ„ vara sant, men det har skett en markant Ă€ndring de senaste Ă„ret dĂ€r alltfler fokuserar pĂ„ miljöproblemen tycker jag. Vi har Ă€nnu lĂ„ngt kvar, men det viktigaste, att vĂ€nja sig vid tanken om förĂ€ndring börjar ta mark…

Nu till nĂ„got helt annat… lĂ€ser pĂ„ EU Observer att de farligaste leksakerna kommer frĂ„n Kina. FrĂ€mst Ă€r det minimotorcyklar och tĂ€ndare som Ă€r utformade som leksaker som dykt upp under 2006 som man Ă€r speciellt oroliga för. För Er som vill hĂ„lla ett vakande öga över de senaste farliga produkterna som kommit in i EU.omrĂ„det kan titta hĂ€r.

2007-04-12

Posten… kvickare Ă€n kvick

av kl. 14:03. Arkiverad under Osorterat

Posten lÀser uppenbarligen tunga bloggar som till exempel denna!! IgÄr satt ett papper fastklÀmt i brevinkastet som berÀttade att livsmedelsbutiken dÀr jag brukar hÀmta mina paket kommer att stÀnga. Vidare stod det att posten skulle med egen personal fortsÀtta med servicen trots att butiken stÀngt fram till dess att den butik som jag gissade tar över verksamheten för de flesta i omrÄdet.

Det mĂ€rkliga var att posten sĂ„g in i framtiden för pappret var daterat med dagens datum trots att det delades ut igĂ„r. Det mĂ„ste vara en drive i mĂ„let att bli vĂ€rldens bĂ€sta logistikföretag 😉

Uppdatering: Jag har ett förslag till postens nya slogan: Vi delar ut idag det som du postar imorgon! (not till postens markandsavdelning, skicka belöningen/ersÀttningen till dom som erbjuder mig utrymme till bloggen (Reecoy Ent.))

2007-04-11

En flopp??

av kl. 11:20. Arkiverad under Osorterat

DN skriver i en artikel att surfa via elnÀtet var en flopp nÀr det lanserades första gÄngen. Vad har dom fÄtt det ifrÄn?? Jag tillhörde en av testpiloterna hÀr pÄ Gotland nÀr det testades hÀr och jag tyckte att det var bra mycket bÀttre Àn ADSL och vanligt modem. FrÀmst var det enklare att installera, det funkade i princip pÄ en gÄng, lösenord och annat behövdes inte och det gick att byta stÀllen att koppla upp sig pÄ utan större problem. Hastigheten var kanske inte den bÀsta men fullt tillrÀcklig för normalsurfande. Men det som jag blev absolut mest imponerad av var tillgÀngligheten, projektet med elnÀtsaccess pÄgick i tvÄ-tre Är och under den tiden var det avbrott tvÄ eller tre gÄnger i tillgÀngligheten, vad jag mÀrkte. Jag bör kanske tillÀgga att detta var under tiden jag studerade och satt uppkopplad extremt mycket.

Nu Ă€r projektet avslutat och de bestĂ€mde sig för att inte gĂ„ vidare med det vilket jag tycker Ă€r synd eftersom alla som hade ström i princip ocksĂ„ kunde fĂ„ tillgĂ„ng till bredband. Som det Ă€r nu Ă€r det mĂ„nga pĂ„ Gotland som bor utanför tĂ€torterna/samhĂ€llena som inte fĂ„r tillgĂ„ng till bredband antingen för att vĂ€xeln Ă€r full och fler inte kan anslutas eller för att det Ă€r fĂ„r fĂ„ som Ă€r intresserade och dĂ€rför skapas inte möjligheten. I och för sig erbjuds trĂ„dlöst uppkoppling men den blir ju dyrare med den utrustning som behövs…

Ja ja, nu verkar det som att det Ă€r pĂ„ gĂ„ng igen, skall bli kul och se om det slĂ„r igenom…

[bloggen sponsras av Reecoy Entertainment.]

Bloginfo. Denna blogg förs av Günther Fliesenburgh. Innehållet speglar Fliesenburghs personliga åsikter och är inte nödvändigtvis sammanfallande med Reecoy Entertainments åsikter.

Interna länkar:

Senaste kommentarerna:

Kategorier:

Sök på bloggen:

Arkiv:

maj 2024
M T O T F L S
« Dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Meta:

Günther har även en sidoblogg med lite längre inlägg
Günther's Betraktelser

Favoritbloggar:

guntherannonser - Stationsvakt

Bloggen har 904 inlägg och 1,400 kommentarer,
fördelade på kategorier.
Sidan laddades på 0.000 sekunder.