GĂŒnther Fliesenburgh ger sin syn – i kortversion – pĂ„ verkligheten.

Välkommen.

2014-06-22

Å nu blir det reklam…

av kl. 11:40. Arkiverad under Graffiti, Musik

Det har kommit upp en del nya mĂ„lningar pĂ„ vĂ€ggen och bland de nya Ă€r det tvĂ„ stycken ”reklam”-mĂ„lningar. Det Ă€r lite kul att man anvĂ€nder vĂ€ggen till olika saker, jag har tididgare rapporterat om bröllopsfotografering, modefotografering och andra typer av modellfotograferande…

ad Pete Oak @ VinÀger

ad Pete Oak @ VinÀger

ad Satin Jackets @ VinÀger

ad Satin Jackets @ VinÀger

Fler bilder hittar du i vanlig ordning pÄ Visby Graffiti, www.visbygraffiti.se

2013-11-03

Lite av varje

av kl. 17:29. Arkiverad under Generellt, Graffiti, Musik

Under den senaste tiden har Carolina ”Blue” Falkholt varit pĂ„ ön och mĂ„lat med anledning av en utstĂ€llning pĂ„ konstmuseet i Visby. Bilder frĂ„n en ca 50 meter lĂ„ng mĂ„lning finns pĂ„ Visby Graffitis hemsida (www.visbygraffiti.se) (lĂ€nk i nyhetskolumnen). Mer info om utstĂ€llningen finns hĂ€r –> Spritual Styling – (www.gotlandsmuseum.se/7225).

Det hĂ€nder saker pĂ„ musikfronten ocksĂ„, Esquille, med rötter pĂ„ Gotland, har slĂ€ppt en lĂ„t/video som sprider sig snabbt över klotet. Kolla in videon ”Rock this club down” hĂ€r –> http://www.youtube.com/watch?v=aYo6tqWt5Ng

Sist men inte minst sĂ„ har Historiska föreningen vid Högskolan pĂ„ Gotland diskussionsaftnar som tydligen har ett franskt tema nu. HĂ€romveckan handlade det om sydfrankrike pĂ„ medeltiden. Ett mycket intressant föredrag av Georg Tordai som gĂ„r att lyssna pĂ„ via föreningens hemsida (www.hgo.se/historiskaforeningen – klicka pĂ„ ”Diskussionsaftnar). NĂ€sta diskussionsafton hĂ„lls den 2 december och kommer att handla om 600-Ă„rs-jubileet av Jeanne d’Arc.

2007-02-08

Jag blir sĂ„ trött… pĂ„ skivbolagen…

av kl. 13:07. Arkiverad under Musik

För drygt ett Ă„r sedan författade killarna pĂ„ firman ett brev till de ledande svenska skivbolagen och media om hur vi anser att man bör angripa problemen med fildelning. För det Ă€r ett problem… NĂ„gra av skivbolagen svarade och menade att vĂ„ra idĂ©er var redan pĂ„ realisationsstadiet och skulle inom kort lanseras i Sverige. SĂ„ hĂ€r dryga Ă„ret efter kan vi konstatera att exakt inget har hĂ€nt pĂ„ den fronten. (Vad vi i princip sa var att man mĂ„ste börja betrakta och sĂ€lja musik som en förbrukningsvara inte nĂ„got exklusivt som instĂ€llningen varit pĂ„ stenkakan och vinylens tid).

LÀser idag (e24.se och dn.se) att IFPI skall dra hubbÀgare och anvÀndare inför rÀtta. Det Àr vÀl i princip inget fel med det, men skivbolagen mÄste börja fundera över varför det stjÀls/delas musik i den omfattning det gör. Om skivbolagen sÀnker priserna och öppnar nya försÀljningskanaler och distributionsformer sÄ att musiken blir mer lÀttlillgÀnglig kommer Àven den illegala delen att sjunka.

Ska det vara sÄ svÄrt att dra den slutsatsen??

2006-06-30

Radiohistoria

av kl. 20:26. Arkiverad under Musik

Den 30 juni 1962, var Radio Nords sista sĂ€ndningsdag, pĂ„ FM bandet 495 meter mellanvĂ„g. Vid midnatt spelades den sista skivan frĂ„n fartyget Bon Jour, med lĂ„ten Stick i vĂ€g Jack. Han som drev stationen hette Jack S Kotschak…

lĂ€nk: Radio Nord – din kommersiella radiostation (Samlaren)

2006-01-06

BÀsta KlubblÄtarna

av kl. 16:28. Arkiverad under Musik

logo - swedish dj awards 2006Nu pÄgÄr omröstningen till de bÀsta klubblÄtarna 2005. Vill vara med och pÄverka kan du gÄ hit! Det skall jag göra!!

Det Ă€r iofs en del artister och klubbar som inte kĂ€nns sĂ„ bekant men det skall vĂ€l gĂ„ att sĂ€tta en liten markering nĂ„gonstans…

2005-11-11

Kolla din musiksmak

av kl. 19:33. Arkiverad under Musik

Jag hittade en sida dĂ€r man kan kolla vilka artister som man troligen gillar genom att ange en artist man tycker om. Jag har bara testat ett par av mina favoritgrupper, nĂ„gra fanns med och gav en hyfsat skaplig bild över vilka artister jag gillar. SĂ€kerligen har det skrivits om denna hemsida tidigare i bloggsfĂ€ren men jag tyckte den var kul och skriver om den igen…

2005-10-05

Krig pÄ ön

av kl. 09:29. Arkiverad under Musik

Oj oj, det har utbrutit ett krig pÄ ön. Nu Àr det ett ganska harmlöst krig, om man kan pÄstÄ att krig Àr harmlösa, det rör sig om olika radiostationer och deras rÀdsla. Bakgrunden till det hela Àr att en av de lokala kommersiella kanalerna (Radio Four) har börjat sÀnda ett lokalt program tvÄ timmar per dag, fem dagar i veckan. Radio Four började 1994 som nÀrradio och gick sedan över i kommersiell form i början av 1995. DÄ var man en helt lokal station med mÄnga engagerade medarbetare som drev en bra och underhÄllande station. Radio Gotland (SR/P4) var skakade över den komersiella radions intÄg pÄ ön och tog tydligt avstÄnd frÄn den nya stationen och dess personal. Efterhand steg kraven pÄ Radio Fours vinster och samarbete med rikstÀckande station inleddes, varpÄ den gotlÀndska personalen till stora delar blev överflödig och fristÀlldes.

Nu ser vi att Radio Four och Radio Gotland har samma attityd mot den nya uppstickande stationen Just Radio. Det har till och med gĂ„tt sĂ„ lĂ„ngt att ”stora duktiga” Radio Gotland kom pĂ„ besök under Radio Fours premiĂ€rsĂ€ndning!! Jag tvivlar pĂ„ att Radio Gotland har besökt Just Radio eller önskat dom lycka till. En anna rolig detalj i sammanhanget Ă€r att Radio Four vĂ€grar ange Just Radios storslagna succĂ© som anledning till att de börjar med lokala sĂ€ndningar, nej de skyller pĂ„ att de ”tĂ€nkt till”… MĂ€rkligt att dom kom pĂ„ detta med lokala sĂ€ndningar nĂ„gon mĂ„nad efter det att en lokal tidning haft en omröstning om vilken som Ă€r den bĂ€sta stationen pĂ„ Gotland, det blev Just Radio.

Firmans radiokille, som var med i Radio Fours början, skall köra en pilotsÀndning pÄ Söndag, eventuellt blir det en fortsÀttning pÄ det. SÀndningen börjar 18 alternativt 19, beroende pÄ om det blir ett reggaeprogram kl. 18 vilket Àr oklart just nu. För den som befinner sig pÄ fastlandet gÄr det att anmÀla sig som testpilot till webbradion.

2005-09-08

Stones eller Farmer

av kl. 12:08. Arkiverad under Musik

Det har bloggats en hel del om Rolling Stones senaste platta. Den har till och med varit pĂ„ tapeten i flera nyhetssĂ€ndningar och i morgonprogrammen. Samtidigt som jag förstĂ„r att det Ă€r en av numera vĂ€ldigt fĂ„ artister som hĂ„llt sĂ„ lĂ€nge sĂ„ kan jag inte sluta förundras över all draghjĂ€lp som media ger genom detta. Om man dĂ„ har i Ă„tanke hur lĂ€nge gruppen existerat och hur vĂ€letablerade dom Ă€r sĂ„ tycker man att det egentlgen inte skulle behövas nĂ„gon reklam… men det Ă€r förstĂ„s fel, i dagens samhĂ€lle behöver alla marknadsföra sig som vill bli sedda/upptĂ€ckta.

En artist med ny skiva som det inte talats om i media, eller i bloggosfĂ€ren heller för den delen Ă€r MylĂšne Farmers nya platta. Jag har precis bestĂ€llt den sĂ„ jag Ă„terkommer med recension. Hon Ă€r en av fĂ„ artister som verkligen kan beröra mig med sin musik. Det Ă€r svĂ„rt att beskriva musiken men ofta prĂ€glas den av en melankolisk ton ackompanjerat av stora orkestrar, storslaget… i mitt tycke. Samtidigt sĂ„ lĂ€gger hon ner fantasiskt arbete pĂ„ sina musikvideos som mest liknar minifilmer, tyvĂ€rr Ă€r de sĂ„ lĂ„nga att MTV och andra musikkanaler sĂ€llan kör dom, i deras vĂ€rld Ă€r allt som överstiger 3 minuter snudd pĂ„ för lĂ„ngt.

Jag roade mig med att knuffa Stones mot Farmer, det blev inget roligt resultat för Farmer, sÄ nu har Ätminstone jag gjort en liten insats för att bÀttra pÄ resultatet.

——————-
Skivorna (pÄ Ginza):
Farmer Mylene: Avant que l’ombre 2005

Rolling Stones: A bigger bang 2005 *

Ähum, jo jag har bestĂ€llt bĂ„da… jag gick pĂ„ den hĂ€r (om Stones) ocksĂ„… jag borde nog gĂ„ en kurs om hur man ser igenom marknadsföringstricken….

2005-09-05

Samlings-CD

av kl. 13:03. Arkiverad under Musik

Jag satt och blÀddrade i senaste numret av Blues & Soul, nÀr jag sÄg en recension av ett nytt samlingsalbum med MotownlÄtar. Nej inte ett till samlingsalbum tÀnkte jag, det har ju gÄtt inflation i detta fenomen nu, lÄtar ges ut om och om igen med olika teman som ursÀkt för att Äterigen ge ut en platta.

NĂ€r jag höjde blicken fick jag syn pĂ„ en artikel som höjde samlingsalbumet till höjderna, nĂ€ nu Ă€r den kokta löken stekt tĂ€nkte jag… jo jag tĂ€nkte faktiskt det. NĂ€r jag sedan började lĂ€sa artikeln öppnade sig en ny vinkling av det hela för mig, artikeln handlade om ”northern soul” i Storbritannien. MĂ„nga arister har fĂ„tt ett Ă„teruppsving tack vare att deras musik Ă„terutgavs pĂ„ CD-album (och ofta i samlingsform dĂ„). Nu har ”northern soul” etablerat sig som musikstil och det arrangeras stora koncerter/festivaler som varar i flera dagar. Nya musiker som sprider musiken vidare dyker upp och revitaliserar musiken.

Ur den synvinkel Ă€r jag beredd att tona ner min avsky mot samlingsplattor, men jag ryser fortfarande nĂ€r jag fĂ„r höra att ”nu slĂ€pps den bĂ€sta rocksamlingen hittills med lĂ„tar som 2-4-6-8 Motorway, Sweet Home Alabamha, Hotel California samt massor av andra klassiska rockhits” burr & hutterrrrr

2005-08-15

Reggaetopplista

av kl. 10:35. Arkiverad under Musik

HÀr Àr en lista pÄ de skönaste gungen:

1. Bob Marley – Stir it up
2. Sophia George – Girlie girlie
3. Black Uhuru – Push push
4. Gregory Isaacs – Nightnurse
5. Bob Marley – All in one
6. Sugar Minott – Good thing going
7. Ken Boothe – Everything I own
8. Desmond Dekker & the Aces – Israelites
9. Dillinger – Cokane in my brain
10. Barry Brown – Check Yourself
10,5. June Lodge – More than I can say

Japp, sĂ„ Ă€r det! 🙂

[bloggen sponsras av Reecoy Entertainment.]

Bloginfo. Denna blogg förs av Günther Fliesenburgh. Innehållet speglar Fliesenburghs personliga åsikter och är inte nödvändigtvis sammanfallande med Reecoy Entertainments åsikter.

Interna länkar:

Senaste kommentarerna:

Kategorier:

Sök på bloggen:

Arkiv:

december 2023
M T O T F L S
« Dec    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Meta:

Günther har även en sidoblogg med lite längre inlägg
Günther's Betraktelser

Favoritbloggar:

guntherannonser - Hedgehog in a storm

Bloggen har 904 inlägg och 1,400 kommentarer,
fördelade på kategorier.
Sidan laddades på 0.000 sekunder.