GĂŒnther Fliesenburgh ger sin syn – i kortversion – pĂ„ verkligheten.

Välkommen.

2012-07-10

Sammanfattning av politikerveckan i Almedalen 2012

av kl. 10:09. Arkiverad under Politikerveckan - Almedalen 2012

HÀr kommer min sammanfattning av poltikerveckan med lite synpunkter och Äsikter. LÀngst ned finns bilder som inte kommit med i tidigare blogginlÀgg.

Talen
Tre debutanter fanns med i Ă„r, Jonas Sjöstedt, Annie Lööf, Stefan Löfven. De fĂ„r vĂ€l godkĂ€nt för sina första tal. Sjöstedt och Lööf stack ut mest med egna Ă„sikter som kanske inte riktigt ligger inom deras respektive blocks grĂ€nser. Löfven lanserade begreppet ”hĂ„llbar frihet”, det fĂ„r nog förklaras och utvecklas lite mer om det skall gĂ„ hem i stugorna. Lööf gick rĂ€tt hĂ„rt Ă„t alliansen och menade att en nystart (alliansen 2.0) mĂ„ste göras.

Av de talare som varit med tidigare sĂ„ överraskade Jimmie Åkesson inte med sitt tal, retoriskt bra men inte sĂ„ mycket nytt. Åsa Romson kom vĂ€l inte med nĂ„gra större nyheter heller förutom att det skall vara billigare att reparera Ă€n att köpa nytt. Riktigt hur detta skall gĂ„ till framgick inte, och jag tror att bĂ„de producenter och konsumenter har Ă„sikter om detta.

Fredrik Reinfeldt upprepade mycket frÄn tidigare tal i Almedalen, hans bilder frÄn sin resa genom Sverige och, i viss mÄn, att det gÄr bra för Sverige, Ätminstone jÀmfört med andra lÀnder.
Noteras bör att bĂ„de Reinfeldt och Löfven gĂ€rna satte ihop sina handflator sĂ„ de liknade fören pĂ„ en bĂ„t, ”de bryter vĂ„gorna för att ta sig framĂ„t”.

Jan Björklund Àgnade som vanligt mycket tid Ät utbildningsfrÄgan, det som fick en att lyfta pÄ ögonbrynet var vÀl hans Äsikt om att mer mÄste vara mÀtbart för att se resultaten. Kanske inte riktigt det första jag tÀnker pÄ nÀr jag hör ordet liberal.

Göran HÀgglund Àgnade mycket Ät talet till att förmedla kÀrnvÀrderna i kristdemokraternas politik, han lade ocksÄ mest tid av alla talare pÄ att kritisera de andra och Socialdemokraterna i synnerhet. Till hans försvar kan jag dock konstatera att det verkar vara en trend som den sista talaren i veckan utnyttjar.

Allt som allt kan man sÀga att detta Är var en riktig mellanvalsvecka, inte riktigt den passion och lyskraft som rÄder i valÄrsveckorna. Debutanterna klarade sig bra, och förvÀntas stiga till högre höjder nÀsta Är.

Bland förarrangemangen framstod partierna med grön fÀrg som de som hade mest roligt. Miljöpartiet med samtalssoffa och Timbuktu samt centerpartiet med riktig glÀdje och spontana yttringar. Moderaterna försökte sig pÄ nÄgot liknande men det kÀndes inte att de hade lika kul, en orsak kan vara att de som var uppe och dansade pÄ scenen hade fullt sjÄ att hÄlla reda pÄ varandra eftersom de med hjÀlp av bokstÀver pÄ tröjorna skulle bilda olika ord.

Seminarierna
Jag var inte pÄ sÄ mÄnga seminarier men det absolut roligaste var förelÀsningen om sjötermer i normalsvenskan.

I övrigt
I Är verkar ipad slagit igenom pÄ stor front, jag sÄg folk som filmade (intervjuer och tal bland annat), fotograferade och förde anteckningar.

Synlighetspriset delas mellan Samhall som var vĂ€ldigt aktiva första hĂ€lften av veckan men sedan försvann och Röda Korset som förutom sina vanliga medarbetare hade personer pĂ„ segways, pĂ„ styltor och som levande insamlingsbössa, hög kreativitet. Årets revival fĂ„r nog tilldelas kampanjen ”Nej tii kĂ€rnkraft” som uppstĂ„tt som en svamp ur jorden.

En annan trend jag tycker mig sett Àr att arrangörerna ofta krÀvt en liten motprestation för att dela ut saker, till exempel kasta pil, skriva pÄ en lista eller köra skidstakningsmaskin i 30 sekunder.

Årets sötaste promotiongrej var nog minihonungsburken, mest anvĂ€ndbara delas mellan minificklampan och tygkassen (mĂ„nga som körde tygkasse i Ă„r).

Bilder
Politikerveckan / Almedalen 2012
SĂ€kerhetspolitiskt sommartorg

Politikerveckan / Almedalen 2012
UtlÄningssystem förcyklar visades upp

Politikerveckan / Almedalen 2012
Polisen visade upp sin minibil Àven i Är (nej, den anvÀnds inte i tjÀnst)

Politikerveckan / Almedalen 2012
Den hÀr killen stod och sjöng innan varje tal (Àr det inte han som var i medierna för ett antal Är sedan eftersom han fÄtt besked om att han var prins i nÄgot land?)

Politikerveckan / Almedalen 2012
Postens gamla ”Tjorven” fanns med ocksĂ„

Politikerveckan / Almedalen 2012
Efter talen satt en del och njöt av sommaren (eller diskuterade, bloggade, tvittrade etc)

Politikerveckan / Almedalen 2012
Fler som njuter av sommargotland

Politikerveckan / Almedalen 2012
Kö till populÀrt mingel

Politikerveckan / Almedalen 2012
PĂ„ skyltarna stĂ„r det ”Vapenexporten Ă€r ju hemsk egentligen” och ”Evig tillvĂ€xt pĂ„ en Ă€ndlig planet Ă€r omöjligt!”

Politikerveckan / Almedalen 2012
Segelfartyget Elida, med kristen besÀttning, bjöd pÄ musik och hade ungdomar som gick runt och pratade med folk

Politikerveckan / Almedalen 2012
Samhall delade frÀmst ut vattenflaskor, men hjÀlpte Àven till att visa vÀgen

Politikerveckan / Almedalen 2012
Hett och tÀtt pÄ Visbys gator

Politikerveckan / Almedalen 2012
Ballonger i trÀd

Politikerveckan / Almedalen 2012
Mera ballonger

Politikerveckan / Almedalen 2012
Gotlandsupproretvar pÄ plats vid varje tal

Politikerveckan / Almedalen 2012
Naturbiologerna med rödfÀrg i ansiktet

Politikerveckan / Almedalen 2012
KÀrnkraftsmotstÄndare

Politikerveckan / Almedalen 2012
NĂ„gon organistation med naturinriktning spelade upp smĂ„ ”spel”

Politikerveckan / Almedalen 2012
Interaktion med publiken

Politikerveckan / Almedalen 2012
Mera ballonger

Politikerveckan / Almedalen 2012
”Hur blir det med vapenexporten?” stĂ„r det pĂ„ mannens skylt

Politikerveckan / Almedalen 2012
GulmĂ„lade cyklar, rollatorer, parkbĂ€nkar och andra föremĂ„l var utplacerade i staden som reklam för att kommuner skall ”outsourca” sin IT

Politikerveckan / Almedalen 2012
MÄnga tjejer hade problem med att gÄ pÄ gatstenarna, den hÀr tjejen har varit med förr

Politikerveckan / Almedalen 2012
Aftonbladets reporter, till höger, förbereder en intervju med Socialdemokraternas partisekreterare Carin JÀmtin, i blÄtt

2012-07-08

Dagens tal Almedalen – Kristdemokraterna

av kl. 12:37. Arkiverad under Politikerveckan - Almedalen 2012

Dagens talare var Kristdemokraternas partiledare Göran HĂ€gglund. Han började med att reflektera över alla seminarier som arrangerats och dess nödvĂ€ndighet, bland annat om hur spĂ€nnande diskussionen kan egentligen bli pĂ„ temat om bĂ€ttre luft kan förbĂ€ttra elevernas prestation. Han talade sedan om vĂ„rdmöjligheterna, som alltid skall vara fria och en förbĂ€ttrad vĂ€lfĂ€rd. Monopolens tid Ă€r förbi sade HĂ€gglund. Han sa att Kristdemokraterna arbetar för det goda samhĂ€llet. DĂ€refter Ă€gnade HĂ€gglund en stund Ă„t att kritisera Socialdemokratin i allmĂ€nhet och Stefan Löfven i synnerhet. HĂ€gglund liknade Löfven vid en cirkusdirektör, ”största möjliga tystnad”. HĂ€gglund lovade att et skall inte bli nĂ„gra skattehöjningar. Resterande del av talet fokuserade HĂ€gglund mycket pĂ„ familjen med kĂ€mpande barnförĂ€ldrar bland annat. Han sade Ă€ven att man mĂ„ste kunna mĂ€ta resultat pĂ„ ett bĂ€ttre sĂ€tt. HĂ€gglund gjorde Ă€ven en liten utblick och berĂ€ttade om goda exempel som kanske kan implementeras i Sverige.

Göran HĂ€gglund verkade nĂ„got sĂ„ nĂ€r avslappnad, han anvĂ€nde mycket humor och hade ett bra samspel med publiken. TvĂ„ telepromtar var placerade lite olyckligt pĂ„ scenen som skymde honom mer Ă€n nödvĂ€ndigt. Han anvĂ€nde dock telepromtarna vĂ€ldigt mycket. Efter tvĂ„ tredjedelar av talet började han staka sig lite och hade vissa svĂ„righeter att följa den röda trĂ„den. Publiken uppskattar jag till 400 – 450 personer.

Kristdemokraternas partiledare Göran HÀgglund talar i Almedalen 2012
Göran HÀgglund

Kristdemokraternas partiledare Göran HÀgglund talar i Almedalen 2012
Göran HÀgglund

Kristdemokraternas partiledare Göran HÀgglund talar i Almedalen 2012
Göran HÀgglund

Hela talet spelades in, klicka hÀr (mp3, 28MB, ca 29 minuter).

2012-07-07

Dagens tal i Almedalen – Socialdemokraterna

av kl. 17:14. Arkiverad under Politikerveckan - Almedalen 2012

Dagens talare var Socialdemokraternas partiordförande Stefan Löfven (förtalare var Hanna WesterĂ©n). Löfven började nĂ„got annorlunda, med att tacka bĂ„de nĂ„gra trogna veteraner och ungdomar som Ă€r medlemmar i partiet. Han skojade sedan till inledningen av talet genom att tacka alla ”förband” som varit innan honom. I talet övergick Löfven sedan till Syrien och behovet av fria val. Han fortsatte med att tala om Europa och eurosamarbetet. Löfven sa att Europa skall vara en kontinent full av liv. Han kritiserade regeringen för deras misslyckade arbetspolitik samtidigt som de som har arbete fĂ„r jobba allt hĂ„rdare, förutom dom pĂ„ regeringskansliet dĂ„, lade Löfven till. Han fortsatte med att tala om en hĂ„llbar frihet dĂ€r alla drar sitt strĂ„ till stacken. Socialdemokraterna skall anvĂ€nda varje skattekrona till att öka effektiviteten och bygga konkurrenskraft, ”tillsammans Ă€r Sverige ett vĂ€ldigt starkt land. Löfven gick dĂ€refter över till att tala om behovet av att stĂ€rka skolan och forskningen. Han sade att alla skall kunna klara skolan och fĂ„ möjlighet att höja sitt egna vĂ€rde. Socialdemokraterna skall riva hindren för varje persons framgĂ„ng. Individens tro pĂ„ framtid skapar en hĂ„llbar utveckling enligt Löfven. Han talade sedan om den digitala utvecklingen och hur den skall anvĂ€ndas för att skapa fler grön jobb. Löfven avslutade med att sĂ€ga att genom jobben skall man skapa ett modernt och framgĂ„ngsrikt Sverige med en hĂ„llbar frihet.

Stefan Löfven verkade avslappnad och engagerad i början av talet men ju lĂ€ngre in i talet han kom ju mer dĂ€mpades detta. Han hade nĂ„gra felsĂ€gningar som han ursĂ€ktade sig för. Innan talet spelade discjockeyn Pamela musik, en blandning av rytmisk house och lite hĂ„rdare klubbmusik, med tanke pĂ„ auditoriet kĂ€ndes detta kanske inte helt rĂ€tt. De som kommer först till talen Ă€r de Ă€ldre som hoppas pĂ„ en sittplats framför scenen. Man hade byggt en ”catwalk” som Stefan Löfven stod pĂ„ nĂ€r han höll sitt tal, detta innebar att flera bĂ€nkrader tagits bort. Publiken uppskattar jag till runt 4 000 personer.

Mona Sahlin och Lisbeth Palme samtalar innan talet
Mona Sahlin och Lisbeth Palme samtalar innan talet

Förtalare Hanna Westerén
Förtalare Hanna Westerén

Socialdemokraternas partiordförande Stefan Löfven talar i Almedalen 2012
Stefan Löfven

Socialdemokraternas partiordförande Stefan Löfven talar i Almedalen 2012
Stefan Löfven

Socialdemokraternas partiordförande Stefan Löfven talar i Almedalen 2012
Stefan Löfven

Socialdemokraternas partiordförande Stefan Löfven talar i Almedalen 2012
Stefan Löfven

Socialdemokraternas partiordförande Stefan Löfven talar i Almedalen 2012
Stefan Löfven

Hela talet spelades in, klicka hÀr (mp3, 32MB, ca 32 minuter).

2012-07-06

KvĂ€llens tal i Almedalen – Centerpartiet

av kl. 21:28. Arkiverad under Politikerveckan - Almedalen 2012

KvĂ€llens talare var Centerpartiets partiledare Annie Lööf. Hon började att tala om att politiken mĂ„ste förnyas. Som exempel gav hon en berĂ€ttelse pĂ„ personnivĂ„. Hon knöt ann till vĂ€rldssituationen och konstaterade att vi lever i en allt friare vĂ€rld dĂ€r demokrati och frihet sprids. Lööf tog dĂ€refter upp FN och menade att funktionen skall finnas kvar men att FN mĂ„ste ”ta sig samman”, ”dödandet mĂ„ste fĂ„ ett slut”. Lööf pekade pĂ„ nödvĂ€ndigheten av lĂ„ngsiktig planering och gled dĂ„ in pĂ„ arbetspolitiken. Det skall finnas valfrihet bĂ„de för arbetstagare och arbetsgivare,. Lööf gav exempel pĂ„ fem utmaningar: 1 utanförskapet, 2 konkurrenskraft, 3 vĂ€lfĂ€rden, 4 klimatet och 5 landsbygden. Lööf fortsatte sedan att tala om forskningspolitiken, med Kina som exempel och pekade pĂ„att Sverige mĂ„ste satsa om vi skall hĂ€nga med. Annie Lööf kom sedan in pĂ„ ”Alliansen 2.0”, hon lovade att alliansen skall hĂ„lla ihop i nĂ€sta val, men hon pĂ„pekade Ă€ven att de behöver hitta nya vĂ€ljare som kan identifiera sig med alliansen. Regeringen har ny genom alla kraftfulla reformer byggt upp ”ett gyllene lĂ€ge” ”nu Ă€r det dags att trycka pĂ„ knappen ”Refresh”” sa Lööf. Hon fortsatte med att tala om att man hĂ€mtar nu in goda exempel frĂ„n andra lĂ€nder för att utvĂ€rdera om dessa Ă€r gĂ„ngbara i Sverige. Cirka fem minuter Ă€gnade Lööf Ă„t att ge utmaningar till Socialdemokraterna (som talar imorgon). Lööf avslutade med att tala om att Center jobbar för vĂ€lfĂ€rden, miljön, klimatet och urbaniseringen.

Innan talet spelade ett rockband och en grupp ungdomar gjorde allt för att fÄ publiken att ryckas med. Talet var knappt 40 minuter och publiken uppskattar jag till omkring 1 500 personer.

Centerpartiets partiledare Annie Lööf talar i Almedalen 2012
Ungdomar som försöker fÄ igÄng publiken innan talet

Centerpartiets partiledare Annie Lööf talar i Almedalen 2012
Spontandans innan talet

Centerpartiets partiledare Annie Lööf talar i Almedalen 2012
Annie Lööf

Centerpartiets partiledare Annie Lööf talar i Almedalen 2012
Annie Lööf

Centerpartiets partiledare Annie Lööf talar i Almedalen 2012
Annie Lööf

Centerpartiets partiledare Annie Lööf talar i Almedalen 2012
Annie Lööf

Centerpartiets partiledare Annie Lööf talar i Almedalen 2012
Annie Lööf har avslutat talet

Hela talet spelades in, klicka hÀr (mp3, 39MB, ca 40 minuter).

Fredagen i Almedalen

av kl. 16:12. Arkiverad under Politikerveckan - Almedalen 2012

HÀr kommer en liten bildkavalkad frÄn dagens rundvandring i Visby. Det mÀrks redan tydligt att utstÀllarna packar ihop, folkströmningarna pÄ gatorna har ocksÄ minskat.

Politikerveckan / Almedalen 2012
smÄ skyltar finns utplacerade runt omkring i Visby men det Àr inte stadstrÀdgÄrdsmÀstaren som satt ut dom, nej detta Àr en konstinstallation

Politikerveckan / Almedalen 2012
nÀrbild pÄ skylten

Politikerveckan / Almedalen 2012
Centerpartiets informationsdisk

Politikerveckan / Almedalen 2012
en förelÀsning om dÀck och hjul, som synes har publiktillströmningen dÀckat

Politikerveckan / Almedalen 2012
extra luftkonditionerare har hÀngts upp i fönstren

Politikerveckan / Almedalen 2012
teckensprÄkstolkar informerar

Politikerveckan / Almedalen 2012
Sigyn Àr pÄ plats som vanligt

Politikerveckan / Almedalen 2012
Gotlands Landshövding Cecilia Schelin SeidegÄrd

Politikerveckan / Almedalen 2012
Telge energi visade upp en solcellsladdare för mobiltelefon (under den lilla stund jag var dÀr varflera framme och frÄgade om den gick att köpa men den Àr bara ett exempel pÄ vad som kan göras)

Politikerveckan / Almedalen 2012
Soberia, ett forum som informerar om missbruk och hur man avbryter det

Politikerveckan / Almedalen 2012
Region Gotland finns givetvis pÄ plats

Politikerveckan / Almedalen 2012
vi avslutar med en bild pÄ en snygg gammal bil

2012-07-05

KvĂ€llens tal i Almedalen – Folkpartiet Liberalerna

av kl. 20:48. Arkiverad under Politikerveckan - Almedalen 2012

KvĂ€llens talare var Folkpartiets partiledare Jan Björklund. NĂ€r jag kom ned till Almedalen blev jag lite osĂ€ker pĂ„ om partiet bytt namn, för pĂ„ backdropen stod det enbart ”Liberalerna”. Björklund startade med invandringsfrĂ„gan och gjorde det pĂ„ personnivĂ„ om en ungdom som fick en skottskada och sedan kom till Sverige. Björklund sade att utan invandrarna och deras kompetens och arbetskraft stannar Sverige. EU-politiken var nĂ€sta Ă€mne, han anser att Sverige skall vara med och Sverige skall vara med och bestĂ€mma. ”Sitter man inte vid bordet riskerar man att stĂ„ pĂ„ menyn”. EU-politiken Ă€r dock inte tillrĂ€ckligt robust anser Björklund. Han sade Ă€ven att ” I gĂ„rdagens Europa byggde vi murar, i framtidens Europa bygger vi broar”. NĂ€sta Ă€mne var nĂ€ringslivet och företagspolitiken. Det Ă€r en stĂ€ndig förĂ€ndring som krĂ€ver omstĂ€llningar, men för att detta skall lyckas mĂ„ste man skapa en sĂ€kerhet för mĂ€nniskorna, dĂ€rför skall alla vara med i arbetslöshetsförsĂ€kringen sade Björklund. Han sa Ă€ven att det skall vara större löneskillnader mellan utbildade och outbildade, och det skall vara större löneskillnad mellan skickliga medarbetare och oskickliga. Björklund gled sedan in pĂ„ forskningsomrĂ„det och menade att resurserna för forskning i Sverige mĂ„ste utökas sĂ„ att Sverige kan fĂ„ nya Nobelpristagare (bland annat). Han talade om ett skogsbruk med mera sans samt att kadiumskatten skall Ă„terinföras. NĂ€sta Ă€mne var skolpolitiken, han menade att valfriheten Ă€r hĂ€r för att stanna men lite senare sa han Ă€ven att skolorna bör Ă„ter förstatligas (detta mĂ„ste ju inte vara motsĂ€gelsefullt antar jag). De sista minuterna av talet Ă€gnade han Ă„t att tala om hur dĂ„liga förslag frĂ€mst VĂ€nstern och Miljöpartiet lagt fram i sin tidigare tal.

Folkpartiet Liberalernas partiledare Jan Björklund talar i Almedalen 2012
Jan Björklund

Folkpartiet Liberalernas partiledare Jan Björklund talar i Almedalen 2012
Jan Björklund

Folkpartiet Liberalernas partiledare Jan Björklund talar i Almedalen 2012
Jan Björklund

Björklund verkade relativt avslappnad, trots turbulens kring honom. Ett tillmÀle frÄn publiken kom han förbi smidigt, han lÀste dock mycket ur manuset. Han anvÀnde lite humor som lÀttade upp stÀmningen.
Talet var knappt 42 minuter och publiken uppskattar jag till drygt 1 500 personer

Hela talet spelades in, klicka hÀr (mp3, 39MB, ca 43 minuter).

Torsdagen i Almedalen

av kl. 17:14. Arkiverad under Politikerveckan - Almedalen 2012

HĂ€r kommer dagens samling av bilder frĂ„n politikerveckan i Almedalen, Visby…

Politikerveckan / Almedalen 2012
En snygg chopper

Politikerveckan / Almedalen 2012
Dan Eliasson, Generaldirektör FörsÀkringskassan och för detta medlem i punkbandet Bad Boo Band

Politikerveckan / Almedalen 2012
En blomsterhandel?? Nej, Fortums monter

Politikerveckan / Almedalen 2012
Skratt och glada tillrop frÄn RFSU Gotlands monter

Politikerveckan / Almedalen 2012
Svenska Spels monter med pilkastning för besökarna

Politikerveckan / Almedalen 2012
Dagens, nej veckans, hittills roligaste förelĂ€sning hölls av Torbjörn DalnĂ€s som beskrev hur sjötermer blandat sig in i ”normalsvenskan”

Politikerveckan / Almedalen 2012
fd sjömansprÀsten Lennart Kinnander talade lite om Wisby Skeppargille bland annat

Politikerveckan / Almedalen 2012
Frivilliga FlygkÄren hade ungdomar som vandrade runt pÄ Visbys gator

2012-07-04

KvĂ€llens tal i Almedalen – VĂ€nsterpartiet

av kl. 20:42. Arkiverad under Politikerveckan - Almedalen 2012

KvĂ€llens talare var VĂ€nsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt. Han öppnade nĂ€stan pĂ„ samma sĂ€tt som Fredrik Reinfeldt, genom att tala om en enskild mĂ€nniskas upplevelse av arbetsplatsens utveckling. VĂ€nsterpartiet vill ha fram fler fasta arbeten, högre löner och heltidstjĂ€nster. Sjöstedt gled sedan över till att vĂ„rden skall inte vara vinstdrivande, detsamma gĂ€ller förskola, skola och Ă€ldreomsorgen. Skattepengarna skall anvĂ€ndas till att bygga vĂ€lfĂ€rden, ”Investera för framtiden istĂ€llet för att sĂ€nka skatten”. HĂ€refter gjorde Sjöstedt en utblick först i Europa dĂ€r han sade att VĂ€nsterpartiet vill att det skall vara möjligt att gĂ„ ur bĂ„de EU och eurosamarbetet. Han sade Ă€ven att Sverige bör erkĂ€nna VĂ€stra Sahara och Palestina som egna fria stater.

VÀnsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt talar i Almedalen 2012
Jonas Sjöstedt

VÀnsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt talar i Almedalen 2012
Jonas Sjöstedt

VÀnsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt talar i Almedalen 2012
Jonas Sjöstedt… kollar av att jag Ă€r nöjd 😉

Talet var cirka 34 minuter lÄngt, han var ganska hÄrt knuten till talarmanuset och lÀste ofta i det. Publiken skulle jag uppskatta till drygt 2 000 personer.

Hela talet spelades in, klicka hÀr (mp3, 33MB, ca 34 minuter).

Onsdagen i Almedalen

av kl. 19:34. Arkiverad under Politikerveckan - Almedalen 2012

HÀr kommer lite blandade bilder frÄn dagen i Almedalen och politikerveckan.

Politikerveckan / Almedalen 2012
VĂ€nsterpartiets papperskorg?

Politikerveckan / Almedalen 2012
Idrottens dag, skidstakning

Politikerveckan / Almedalen 2012
… fotboll

Politikerveckan / Almedalen 2012
… ridning

Politikerveckan / Almedalen 2012
… herre pa stang

Politikerveckan / Almedalen 2012
Lite kĂ€ndisar… Lars Leijonborg

Politikerveckan / Almedalen 2012
… Alexander Bard

Politikerveckan / Almedalen 2012
… Christer Sturmark

Politikerveckan / Almedalen 2012
… varför har han stĂ€mplat fast tjugor pĂ„ arm och bringa??

Politikerveckan / Almedalen 2012
… han Ă€r ju Röda Korsets mĂ€nskliga bössa, jööhh…

Politikerveckan / Almedalen 2012
… Ă„ssĂ„ en hĂ€ftig bil avslutningsvis…

2012-07-03

KvĂ€llens tal i Almedalen – Moderaterna

av kl. 21:58. Arkiverad under Politikerveckan - Almedalen 2012

KvÀllens talare var statsministern, och tillika Moderaternas partiledare,  Fredrik Reinfeldt. Han inledde med att berÀtta om att det Àr skakigt i vÀrlden men att vi i Sverige har klarat oss relativt bra Àn sÄ lÀnge. Han talade dÀrefter om det stora mötet i Rio, han summerade mötet med att det som kom ut av det liknade mest hur Sverige sÄg ut under Socialdemokraternas ledning. Han lade stor del av talet pÄ att beskriva bilder frÄn Sverige. Han berÀttade om sin resa genom landet och gjorde en hel del smÄ fördjupade beskrivningar av arbetsplatser och hur det sÄg ut dÀr. Mot slutet av talet tog Reinfeldt upp arbetspolitiken, alla som kan skall kunna fÄ arbeta. DÀrefter presenterade han jobbpakten mellan  staten, facken och arbetsgivarna.

Statsministern och Moderaternas partiledare Fredrik Reinfeldt talar i Almedalen 2012
Fredrik Reinfeldt

Talet var cirka 35 minuter lÄngt, han anvÀnde mycket humor inflikat i talet. Publiken skulle jag uppskatta till knappt 4 000 personer.

Statsministern och Moderaternas partiledare Fredrik Reinfeldt talar i Almedalen
Fredrik Reinfeldt

Hela talet spelades in, klicka hÀr (mp3, 33MB, ca 35 minuter).

[bloggen sponsras av Reecoy Entertainment.]

Bloginfo. Denna blogg förs av Günther Fliesenburgh. Innehållet speglar Fliesenburghs personliga åsikter och är inte nödvändigtvis sammanfallande med Reecoy Entertainments åsikter.

Interna länkar:

Senaste kommentarerna:

Kategorier:

Sök på bloggen:

Arkiv:

december 2023
M T O T F L S
« Dec    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Meta:

Günther har även en sidoblogg med lite längre inlägg
Günther's Betraktelser

Favoritbloggar:

guntherannonser - Chokladtestarna

Bloggen har 904 inlägg och 1,400 kommentarer,
fördelade på kategorier.
Sidan laddades på 0.000 sekunder.