GĂŒnther Fliesenburgh ger sin syn – i kortversion – pĂ„ verkligheten.

Välkommen.

2016-12-18

God Jul och Gott Nytt År!

av kl. 19:57. Arkiverad under Bild, Graffiti, Osorterat

Ja, det har inte hĂ€nt sĂ„ mycket hĂ€r… men jag har haft fullt upp med annat…

Jag har dock roat mig med att skriva en grej Ă„t Glada Gotland –> www.gladagotland.se
gÄ in dÀr Ä kolla!

I sedvanlig ordning har chefen Ä firman satt ihop en fotokalender för de som vill ha.

Den finns att hĂ€mta pĂ„ –> www.reecoy.com/kalender2017.pdf

Även i Ă„r har finns det en graffitikalender –>

www.visbygraffiti.se/kalender2017.pdf

Sprid gÀrna detta vidare om du kÀnner nÄgon som vill ha en kalender.

Om du vill och tycker att kalendern Àr nÄgot att ha fÄr du gÀrna ge ett bidrag till UNICEF, www.unicef.se eller annan organisation som du stöder.

2015-12-19

God Jul och Gott Nytt År!

av kl. 14:51. Arkiverad under Generellt

Som vanligt har fotografen pÄ firman satt ihop tvÄ fotokalendrar för de som vill ha.

Kalender med Gotlandsmotiv finns att hĂ€mta pĂ„ –> http://www.reecoy.com/kalender2016.pdf

Kalender med graffitimotiv finns att hĂ€mta pĂ„ –> http://www.visbygraffiti.se/kalender2016.pdf

(sprid gÀrna detta vidare om du kÀnner nÄgon som vill ha en kalender)

2015-05-26

Gotland Art Week 2015

av kl. 18:03. Arkiverad under Graffiti

Under Gotland Art Week, den 16 – 23 augusti, kommer det finnas en hel del möjligheter för dig som mĂ„lar graffiti att visa upp dina skills. Cementa i Slite kommer ha en lĂ„ng vĂ€gg som graffare skall fĂ„ gĂ„ lös pĂ„. Tjejerna pĂ„ Street Society kommer ha en vĂ€gg liknande sĂ„ som de hade under kulturnatten i höstas. I Visby hamn kommer det ocksĂ„ att finnas möjligheter att mĂ„la, hĂ€r riktar man sig frĂ€mst Ă„t ungdomar i Ă„ldern 10 – 15 Ă„r. SĂ„ ladda redan nu för att ge ditt bidrag till den fĂ€rgexplosion som kommer att krevera under GAW-veckan!

LĂ€nkar:
Gotland Art Week –> http://www.gotlandartweek.se
Street Society –> http://www.streetsociety.se
Cementa –> http://www.cementa.se/sv/slite

2015-01-04

Nytt Ă„r, ny kalender

av kl. 18:55. Arkiverad under Bild, Graffiti

Jaha, som ni vet… och dĂ„ riktar jag mig till alla er tre som följer denna blogg sĂ„ Ă€r ett av villkoren för att jag ska fĂ„ hĂ€rja runt hĂ€r att jag dĂ„ och dĂ„ skriver om den dĂ€r firman som ger mig utrymme att vara pĂ„ nĂ€tet. Nu var chefen pĂ„ mig och sa att eftersom jag skriver sĂ„ sĂ€llan sĂ„ var det vĂ€l dags att jag skrev nĂ„got vettigt, – …till exempel nĂ„got fyndigt om vĂ„ra fotokalendrar.

Hum, hur skriver man fyndigt om fotokalendrar… det kom ju inte som en blixt direkt och definitivt inte frĂ„n en klar himmel. Man mĂ„ste vĂ€l ha nĂ„gon form av skĂ€rpa och fokus antar jag?!?? Man fĂ„r ju inte blĂ€ndas av överdĂ„det, texten mĂ„ste ju vara objektiv utan att vara alltför uppenbar…

Äh, ladda ner kalendrarna sĂ„ blir chefen glad!!
Gotlandsmotiv –> www.reecoy.com/kalender2015.pdf
Graffitimotiv –> www.visbygraffiti.se/kalender2015.pdf

2014-10-26

GotlÀndska skorpor med Italienska rötter

av kl. 11:47. Arkiverad under Mat & Dryck


Kardemummaskorpor och Saffransskorpor
Det gotÀndska företaget Gutebollen har skorpor av premiummodell i sitt sortiment. De kallas kakskorpor och det Àr en mycket bra beskrivning. Jag har testat Kardemummaskorpor och Saffransskorpor. Jag gillar detta Àven om de Àr i sötaste laget, speciellt Kardemummaskorporna. Men saffransskorporna Àr perfekta till min kopp med te. Det blir ju inte sÀmre av att de Àr gjorda pÄ gotlÀndska Àgg och gotlÀndskt vetemjöl. Det högre priset gör dock att det blir en guldkant i tillvaron mer Àn nÄgot som avnjutes varje dag.

2014-09-16

Fin bakgrund

av kl. 08:32. Arkiverad under Graffiti

Matilda Bergström (V) vid graffitivÀggen i politiskt portrÀtt i GT (Gotlands Tidningar)

Matilda Bergström (V) vid graffitivÀggen i politiskt portrÀtt i GT (Gotlands Tidningar)

SÀga vad man vill om politiker men den hÀr tösen har i alla fall den goda smaken att vÀlja en fin bakgrund. Vi fÄr se om vÄra politiker i Region Gotland ser till att vÀggen stÄr kvar eller att en ny vÀgg stÀlls i ordning sÄ att alla graffare kan fÄ fortsÀtta mÄla lagligt.

Mer bilder frÄn graffitivÀggen hittar du pÄ www.visbygraffiti.se

2014-06-22

Å nu blir det reklam…

av kl. 11:40. Arkiverad under Graffiti, Musik

Det har kommit upp en del nya mĂ„lningar pĂ„ vĂ€ggen och bland de nya Ă€r det tvĂ„ stycken ”reklam”-mĂ„lningar. Det Ă€r lite kul att man anvĂ€nder vĂ€ggen till olika saker, jag har tididgare rapporterat om bröllopsfotografering, modefotografering och andra typer av modellfotograferande…

ad Pete Oak @ VinÀger

ad Pete Oak @ VinÀger

ad Satin Jackets @ VinÀger

ad Satin Jackets @ VinÀger

Fler bilder hittar du i vanlig ordning pÄ Visby Graffiti, www.visbygraffiti.se

2014-06-16

Öltest – Barlingbo Bryggeri

av kl. 19:47. Arkiverad under Mat & Dryck

Barlingbo bryggeri prototyper 2014

Barlingbo bryggeri prototyper 2014

Det lilla Barlingbo Bryggeri (http://www.barlingbobryggeri.se) pĂ„ Gotland har pĂ„ rekordtid lyckats fĂ„ igĂ„ng produktion. Man har nu fyra olika sorter i sortimentet, dock skall jag redan nu pĂ„peka att det rör sig mer om prototyper Ă€n fĂ€rdiga fullfjĂ€drade ölsorter. Vid tiden för inköp av ölflaskorna fanns inte IPAn ”Galgbacken” tillgĂ€nglig tyvĂ€rr. SĂ„ det Ă€r de tre övriga, Bysen, BĂ„nsen och gumsen som vi har testat.
Först ut Àr Bysen, en veteöl, den Àr lite bÀrnstensbrun till fÀrgen och har en imponerande skumkrona, det har alla tre ölen. Smaken Àr lite lÀtt syrlig, en frisk smak. NÄgon eftersmak hÀnger inte kvar utan den dör i princip pÄ en gÄng. Den har en viss dragning Ät ale, med tanke pÄ att veteöl inte stÄr högt i kurs i gruppen sÄ förvÄnar denna pÄ ett positivt sÀtt.
Andra ölen som vi provar Ă€r BĂ„nsen. Det Ă€r en brown ale som Ă€ven den Ă€r vĂ€l balanserad men tyvĂ€rr tenederar den till att bli lite trĂ„kig, det Ă€r inget som sticker ut eller spetsar till smaken pĂ„ nĂ„got sĂ€tt. Även denna öls smak dörmycket snabbt.
Sist ut Ă€r Gumsen, en porter. TyvĂ€rr finns en smak av jĂ€st kvar i denna. Det pĂ„minner alldeles för mycket om de första egna bryggningsförsöken man gjorde i hemmet pĂ„ fĂ€rdiga satser pĂ„ 80-talet…
Lite förvÄnande för oss sÄblir Bysen, veteölen, vinnaren av dessa tre!

2014-05-15

BokslĂ€pp – Historiska föreningen

av kl. 01:52. Arkiverad under Generellt

Historiska föreningen pÄ Gotland Alumnerna. slÀpper det femte numret av tidskriften GUSEM. Förutom aktuell forskning Àr temat för detta nummer arkitektur och inredning. En del av artikelförfattarna kommer att medverka och presentera sina artiklar.

Almedalsbiblioteket, förelÀsningssalen den 24 maj 2014 frÄn kl. 15.00.
För ytterligare info se www.hgo.se/historiskaforeningen

GUSEM 5

2014-04-18

PÄsköls-test

av kl. 17:20. Arkiverad under Mat & Dryck
S:t Eriks PÄsköl och pÄskale samt Pumpvikens pÄsköl och Wisby pÄsköl

PÄskölstest 2014

DÄ har det blivit dags för det Ärliga testet av pÄsköl. DessvÀrre blev urvalet mycket begrÀnsat i Är pÄ grund av att jag inte köpte alla sorter i början av april. NÀr jag skulle köpa in öl inför testet fanns endast en sorts pÄsköl kvar pÄ Systembolaget hÀr i Visby.
De pÄsköl jag hann att köpa var S:t Eriks bÄda sorter samt Pumpvikens och Wisbys pÄsköl.

Vi börjar med duon frÄn S:t Eriks bryggeri, Mathias Dahlgren (pÄsköl) och Jessica Heidrich (pÄskale) har gÄtt upp mot vandra förut. Resultat blir dock detsamma denna gÄng, Dahlgren levererar en mycket vÀlbalanserad öl pÄ grÀnsen, men absolut inte övertrÀdande, grÀnsen till trÄkigt lagom. Heidrich levererar en öl med mycket karaktÀr, dock lite tillbakahÄllen jÀmfört med tidigare omgÄngar. BÄda Àr mycket goda, men passar bÀst vid olika tillfÀllen, Dahlgrens till maten, och Heidrich som avrundning efter maten.

Pumpvikens PÄsköl frÄn NynÀshamns Ängbryggeri hÄller, precis som förra Äret, mycket hög klass. Den Àr lÀttdrucken och har en viss karaktÀr i form av frÀsch-het (lite citrus) och en kort eftersmak som ger matens smaker utrymme. Enda nackdelen Àr att styrkan Àr uppe pÄ 5,8 volymprocent.

Till slut har vi Gotlands Bryggeri och Wisby pÄsköl. Ja, jag bor i Visby och Àr vÀl partisk enligt vissa, men jag kan inte riktigt förstÄ vad de gjort hÀr, den Àr bara trÄkig. Inget som sticker ut, och den Àr inte heller vÀlbalanserad, hur dom nu lyckas med den bravaden. Det gör ont i mig men det hÀr Àr inte en öl jag kan rekommendera framför de andra tre jag testat.

Sammantaget kan jag konstatera att Jessica Heidrich, som för övrigt gĂ„tt frĂ„n ”Flying Beermaker” till ”Head Brewer” pĂ„ S:t Eriks bryggeri, fortfarande Ă€r Sveriges vassaste ölmakare. Dock vĂ€ljer jag i första hand antingen Pumpviken eller Dahlgrens pĂ„sköl till maten.

[bloggen sponsras av Reecoy Entertainment.]

Bloginfo. Denna blogg förs av Günther Fliesenburgh. Innehållet speglar Fliesenburghs personliga åsikter och är inte nödvändigtvis sammanfallande med Reecoy Entertainments åsikter.

Interna länkar:

Senaste kommentarerna:

Kategorier:

Sök på bloggen:

Arkiv:

december 2017
M T O T F L S
« Dec    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Meta:

Günther har även en sidoblogg med lite längre inlägg
Günther's Betraktelser

Favoritbloggar:

guntherannonser - Spinster och Spinnster

Bloggen har 902 inlägg och 1,400 kommentarer,
fördelade på kategorier.
Sidan laddades på 0.000 sekunder.