Günther Fliesenburgh ger sin syn – i kortversion – på verkligheten.

Välkommen.

2014-04-18

Påsköls-test

av kl. 17:20. Arkiverad under Mat & Dryck
S:t Eriks Påsköl och påskale samt Pumpvikens påsköl och Wisby påsköl

Påskölstest 2014

Då har det blivit dags för det årliga testet av påsköl. Dessvärre blev urvalet mycket begränsat i år på grund av att jag inte köpte alla sorter i början av april. När jag skulle köpa in öl inför testet fanns endast en sorts påsköl kvar på Systembolaget här i Visby.
De påsköl jag hann att köpa var S:t Eriks båda sorter samt Pumpvikens och Wisbys påsköl.

Vi börjar med duon från S:t Eriks bryggeri, Mathias Dahlgren (påsköl) och Jessica Heidrich (påskale) har gått upp mot vandra förut. Resultat blir dock detsamma denna gång, Dahlgren levererar en mycket välbalanserad öl på gränsen, men absolut inte överträdande, gränsen till tråkigt lagom. Heidrich levererar en öl med mycket karaktär, dock lite tillbakahållen jämfört med tidigare omgångar. Båda är mycket goda, men passar bäst vid olika tillfällen, Dahlgrens till maten, och Heidrich som avrundning efter maten.

Pumpvikens Påsköl från Nynäshamns ångbryggeri håller, precis som förra året, mycket hög klass. Den är lättdrucken och har en viss karaktär i form av fräsch-het (lite citrus) och en kort eftersmak som ger matens smaker utrymme. Enda nackdelen är att styrkan är uppe på 5,8 volymprocent.

Till slut har vi Gotlands Bryggeri och Wisby påsköl. Ja, jag bor i Visby och är väl partisk enligt vissa, men jag kan inte riktigt förstå vad de gjort här, den är bara tråkig. Inget som sticker ut, och den är inte heller välbalanserad, hur dom nu lyckas med den bravaden. Det gör ont i mig men det här är inte en öl jag kan rekommendera framför de andra tre jag testat.

Sammantaget kan jag konstatera att Jessica Heidrich, som för övrigt gått från ”Flying Beermaker” till ”Head Brewer” på S:t Eriks bryggeri, fortfarande är Sveriges vassaste ölmakare. Dock väljer jag i första hand antingen Pumpviken eller Dahlgrens påsköl till maten.

Kommentarsfunktionen är stängd.

[bloggen sponsras av Reecoy Entertainment.]

Bloginfo. Denna blogg förs av Günther Fliesenburgh. Innehållet speglar Fliesenburghs personliga åsikter och är inte nödvändigtvis sammanfallande med Reecoy Entertainments åsikter.

Interna länkar:

Senaste kommentarerna:

Kategorier:

Sök på bloggen:

Arkiv:

november 2022
M T O T F L S
« Dec    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Meta:

Günther har även en sidoblogg med lite längre inlägg
Günther's Betraktelser

Favoritbloggar:

guntherannonser - Reecoy Entertainment

Bloggen har 904 inlägg och 1,400 kommentarer,
fördelade på kategorier.
Sidan laddades på 0.000 sekunder.