Günther Fliesenburgh ger sin syn – i kortversion – på verkligheten.

Välkommen.

2014-06-16

Öltest – Barlingbo Bryggeri

av kl. 19:47. Arkiverad under Mat & Dryck

Barlingbo bryggeri prototyper 2014

Barlingbo bryggeri prototyper 2014

Det lilla Barlingbo Bryggeri (http://www.barlingbobryggeri.se) på Gotland har på rekordtid lyckats få igång produktion. Man har nu fyra olika sorter i sortimentet, dock skall jag redan nu påpeka att det rör sig mer om prototyper än färdiga fullfjädrade ölsorter. Vid tiden för inköp av ölflaskorna fanns inte IPAn ”Galgbacken” tillgänglig tyvärr. Så det är de tre övriga, Bysen, Bånsen och gumsen som vi har testat.
Först ut är Bysen, en veteöl, den är lite bärnstensbrun till färgen och har en imponerande skumkrona, det har alla tre ölen. Smaken är lite lätt syrlig, en frisk smak. Någon eftersmak hänger inte kvar utan den dör i princip på en gång. Den har en viss dragning åt ale, med tanke på att veteöl inte står högt i kurs i gruppen så förvånar denna på ett positivt sätt.
Andra ölen som vi provar är Bånsen. Det är en brown ale som även den är väl balanserad men tyvärr tenederar den till att bli lite tråkig, det är inget som sticker ut eller spetsar till smaken på något sätt. Även denna öls smak dörmycket snabbt.
Sist ut är Gumsen, en porter. Tyvärr finns en smak av jäst kvar i denna. Det påminner alldeles för mycket om de första egna bryggningsförsöken man gjorde i hemmet på färdiga satser på 80-talet…
Lite förvånande för oss såblir Bysen, veteölen, vinnaren av dessa tre!

Kommentarsfunktionen är stängd.

[bloggen sponsras av Reecoy Entertainment.]

Bloginfo. Denna blogg förs av Günther Fliesenburgh. Innehållet speglar Fliesenburghs personliga åsikter och är inte nödvändigtvis sammanfallande med Reecoy Entertainments åsikter.

Interna länkar:

Senaste kommentarerna:

Kategorier:

Sök på bloggen:

Arkiv:

november 2022
M T O T F L S
« Dec    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Meta:

Günther har även en sidoblogg med lite längre inlägg
Günther's Betraktelser

Favoritbloggar:

guntherannonser - Ragazze nella cucina

Bloggen har 904 inlägg och 1,400 kommentarer,
fördelade på kategorier.
Sidan laddades på 0.000 sekunder.