Günther Fliesenburgh ger sin syn – i kortversion – på verkligheten.

Välkommen.

2006-07-03

Kvällens tal i Almedalen – Kristdemokraterna

av kl. 22:43. Arkiverad under Bild, Politikerveckan / Almedalen 2006

bild - göran hägglund talar i almedalen

Denna måndagskväll var det Kristdemokraternas tur att tala i Almedalen, talare var Göran Hägglund. Publiken var stor drygt tusen personer enligt min amatörmässiga uppfattning. När Hägglund kom upp på scen skanderade KDU ”Vi älskar Göran och Göran älskar oss!!” Hägglund valde dock att inte kopiera Perssons svar, Hägglund svarade med ett enkelt Tack.

Hägglund öppnade sedan talet med att betrakta det vackra vädret och drog paralleler med Perssons sol som skiner över hela landet. Hägglund spann vidare med att kommentera Person som TV-metereolog, men Hägglund menade att Persson bara berättade om det fina vädret, han borde ge tittarna hela bilden även det dåliga vädret. Hägglund avslutade med ”Lyckligtvis är Göran Persson inte metereolog, olyckligtvis är han statsminister”.

Efter att kort tagit upp det ökade antalet förtidspensionärer kom Hägglund in på den idéella sektorn. Han menade att man måste frigöra den idéella kraften som borgar för gemenskap, tillit och trygghet. Hägglund menar att regeringen detaljstyr och reglerar de idéella organisationerna.

Etiken var nästa ämne i talet, vi skall ha ett hederligt Sverige med civilkurage. Sedan var det dags att kommentera regeringens utnämnande av olika poster. Hägglund sa: ”Jag påstår inte att poster delas ut till höger och vänster, bara till vänster.” ”Det är dags för maktskifte i Sverige.” ”Mer makt åt Socialdemokraterna eller mer makt åt Sveriges medborgare”.

Miljö kom sedan upp, vi behöver göra mer för att minska utsläppen. ”Det vi inte gör idag får  vi göra mer kraftfullt imorgon”. Hägglund konstaterade vidare att det blir tufft i valet nu. ”Varför skall vi tro på Göran Persson nu när han misslyckats i 12 år.”

Därefter gick han över till några personporträtt, först Ville som är gammal och ensam. Stina som bodde kvar ensam i en stuga som hennes morfar byggt. Nu har fastighetsskatten stigit så hon kan inte bo kvar. Hägglund menade att fortsatt socialdemokratiskt styre gör att folk måste flytta, inte tvärtom som Persson sa igår. Hägglund fortsatte: ”Fastighetsskatten är fylld av röta, råttor 6 radon!”. Tommy är far i en tvåbarnsfamilj som får allt mindre tid till barnen. Skall det verkligen krävas att två föräldrar jobbar heltid för att ekonomin skall gå runt. Avslutningsvis berättade han om Nadja som är inflyttad ensamstående 2-barnsmor, trots hög utbildning får hon bara jobb som städare och liknande. Till slut blir hon tvungen att gå till socialen. ”Vi behöver en ny regering, för Nadjas skull!”

Efter detta betade Hägglund snabbt av rehabilitering och vårdgaranti. Valrörelsen borde handlaom personer inte systemen. Härefter var det dags att sätta fokus på de unga, många unga mår dåligt. Anledningen är alla som profiterar på de unga med TV-program som Big Brother, spritfester, sajter på nätet som uppmuntrar besökarna att rösta på personers (ungdomars) bilder och så vidare. Hägglund konstaterade att det behövs en ny politik där man får mer tid för varandra. omdöme och civilkurage måste belönas.

Avslutningsvis tog Hägglund upp problematiken med att det bara finns ett känt regeringsalternativ. ”Vem skall Socialdemokraterna regera med?” Efter detta fick Ohly en rejääl slev av skopan med uttryck som ”Ohly omskolade sig i Norge från kommunist till kamrer. Hägglund drog sedan paralleler med olyckan (sången). Efter att uppmärksammat åhörarna på att ett regeringsbyte är nödvändigt blev avslutningsfrasen ”Den regeringen stavas Allians för Sverige!”.

Mitt inrtyck från talet var att det var lite skakigt, Hägglund stakade sig och började om, läste fel och så. Han försökte emmelanåt att lätta upp talet med att kolla att dövtolkarna var beredda efter att dom bytt med varandra. Innehållsmässigt så hörde jag orden Socialdemokraterna betydligt oftare än Kristdemokraterna, detta blev också symptomatisk för hela talet. Det var mycket snack om vad ”dom andra” inte lyckats fixa och väldigt lite om vad Kristdemokraterna vill göra. Nä bättre kan dom. Det hade varit lite rykten innan talet om att SSU skulle dyka upp och ”sabba” talen, men jag såg eller hörde inte några SSU:are som tur var. Göran Hägglund jobbade på profilen direkt efter talet och ägnade en stund åt folket och plockade sedan upp en ung flicka i famnen (hans dotter?) och spann runt några varv med henne.

bild - göran hägglund dansar med ung tös

3 Kommentarer to “Kvällens tal i Almedalen – Kristdemokraterna”

 1. sara Skriver:

  hejhej – ville bara vinka lite från ett soligt Leksand – helt utan samhällsprat, bara hockey =) kram pårej!

 2. Günther Fliesenburgh Skriver:

  Sara -> hejhej å vinkelivink tillbaka här från händelsernas centrum 😉

 3. Ola Johanzdåothir Skriver:

  Kristdemokraterna är det mest oseriösa parti som finns!
  KDS kallar sig för kristna och tror att dom värnar Gud med den så kallade politk som de för. Jag fick se av en ren slump på internet Göran Hägglunds partiprogram som hade varit i Almedalen.
  Det var den 3/-06,och var ett kvällstal.
  Jag har läst allt som kds-ledaren har sagt den dagen.

  Detta var något av det som han sade: ”Fastighetsskatten är fylld av röta,”råttor”,sex och radon”…

  Vad har oskyldiga råttor med denna saken att göra?! Jag blev fruktansvärt arg när jag läste detta.
  Det skulle införas en lag som förbjuder Hets mot djurgrupp,så kan råttor förhoppningsvis kan få rättigheter.

  KDS och Göran Hägglund kan försvinna ut ur riksdagen,för den vidriga politik som dom för är rent ut sagt ”Hädisk”.
  En politisk ledare i ett parti som KD skall inte kalla partiet ifråga för kristdemokraterna,när dom inte ens kan acceptera Guds skapelse. Ännu ett skäl till att kristendomen inte har ett dugg med Gud att göra.

  Råttor tillhör också Guds skapelse,men det har Göran och KD definitivt inte fattat. Råttor har tydligen inget värde alls enligt Göran Hägglund,med tanke på vad han har sagt i Almedalen.

  KDS kan inte ens respektera stamcellsforskningen på människo-embryon! Då gnäller KD och dom vill dessutom stoppa denna oehört viktiga forskning.
  Vilken dubbelmoral!!!
  Kristdemokraterna med Göran Hägglund och andra stollar som jag tidigare har läst om, såsom Per Landgren Torbjörn Tännsjö och Mattias
  Agnesund med flera värnar om människo-embryon och människo-ägg mer än om männ-
  iskor,människodjur,råttor och övriga djur. Ja man blir helt ställd!

  Det är på tiden att vettiga människor tänker sig för vad de röstar på,så att inte stolle-människor som kds:are tar överhanden överhanden i samhället.

  Kristdemokraterna = Kristdiktaturerna.

  = Kristen Diktaturisk Samling!

  = Elaka Råtthatare!!!

[bloggen sponsras av Reecoy Entertainment.]

Bloginfo. Denna blogg förs av Günther Fliesenburgh. Innehållet speglar Fliesenburghs personliga åsikter och är inte nödvändigtvis sammanfallande med Reecoy Entertainments åsikter.

Interna länkar:

Senaste kommentarerna:

Kategorier:

Sök på bloggen:

Arkiv:

november 2022
M T O T F L S
« Dec    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Meta:

Günther har även en sidoblogg med lite längre inlägg
Günther's Betraktelser

Favoritbloggar:

guntherannonser - Stationsvakt

Bloggen har 904 inlägg och 1,400 kommentarer,
fördelade på kategorier.
Sidan laddades på 0.000 sekunder.