GĂŒnther Fliesenburgh ger sin syn – i kortversion – pĂ„ verkligheten.

Välkommen.

2007-11-17

Lite av varje…

av kl. 20:43. Arkiverad under Generellt

Det har snurrat en hel del tankar i mitt huvud pĂ„ sistone. HĂ€romdagen nĂ€r jag cyklade hem kom jag att tĂ€nka pĂ„ ett fenomen som jag observerat sedan tidigare. Jag kom fram till ett övergĂ„ngstĂ€lle, och eftersom jag cyklar har jag inte företrĂ€de (som fotgĂ€ngare). Följdaktligen stannar jag och invĂ€ntar de tre bilar som Àr pĂ„ gĂ„ng innan det blir klart att köra. Bil nummer ett och tvĂ„ susar förbi men den tredje stannar för att slĂ€ppa över mig. Jag har mĂ€rkt tidigare att det ofta Ă€r sĂ„ att den som kommer i slutet pĂ„ köer ofta stannar till och slĂ€pper fram cyklister… Vet inte vad det beror pĂ„ men det Ă€r en trevlig gest.

Jag fick ett litet litet kuvert i posten i veckan, det var Classic Malts som hade sitt Ă„rliga utskick. I Ă„r var det en liten smak-karta dĂ€r man kunde se och relatera till vilka whiskysorter som ligger nĂ€ra ens favorit. Dom hade Ă€ven lagt in sorter som inte ingĂ„r i Classic Malts… det Ă€r ju extra trevligt. I fjol fick man ett litet paket med kort dĂ€r dom lyfte fram den mest framtrĂ€dande smaken i respektive whiskysort… trevliga smĂ„ presenter.

AppropÄ drycker mÄste jag bara pusha lite för St. Peters bryggeri i Suffolk, England. Oftast finns nÄgon sort pÄ systemets hyllor, till julen brukar dom ha en christmas-ale som Àr jÀttegod. Nu finns en cream stout som Àr suverÀn, trots att den Àr lite snÀllare i smaken Àn Guinness.

NÀr jag ÀndÄ harvar i dryck- och smaktrÀsket mÄste jag nÀmna att jag nu fÄtt hem ett exemplar av boken Fredskockarna. Jag har Àn sÄ lÀnge bara blÀddrat igenom den men det ser lovande ut. Det Àr en blandning av beskrivning av olika svanska insatser och framförallt vilka förutsÀttningar kockarna hade. Som gammal FN-soldat Àr det ju extra skoj att lÀsa hur förutsÀttningarna var pÄ olika missioner. Recepten varierar mycket frÄn klassisk svensk husmanskost till avancerade rÀtter sÄsom vaktel. Kul var ocksÄ tvÄ uppslag med dels libanesisk meze och dels jugoslaviska rÀtter. Vill du ha en annorlunda kokbok som berÀttar en hel del om livet som kock i utlandstjÀnst kan jag varmt rekommendera den hÀr boken!!

Kommentarsfunktionen är stängd.

[bloggen sponsras av Reecoy Entertainment.]

Bloginfo. Denna blogg förs av Günther Fliesenburgh. Innehållet speglar Fliesenburghs personliga åsikter och är inte nödvändigtvis sammanfallande med Reecoy Entertainments åsikter.

Interna länkar:

Senaste kommentarerna:

Kategorier:

Sök på bloggen:

Arkiv:

maj 2020
M T O T F L S
« Dec    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Meta:

Günther har även en sidoblogg med lite längre inlägg
Günther's Betraktelser

Favoritbloggar:

guntherannonser - Ragazze nella cucina

Bloggen har 904 inlägg och 1,400 kommentarer,
fördelade på kategorier.
Sidan laddades på 0.000 sekunder.